אמינות האם אתה משדר בתמונה גבר שניתן לסמוך עליו?
כן , היא לא מכירה אותך, אז האם היא יכולה לסמוך עליך האם היא יכולה לצאת איתך לפאב , להשתכר, ולחזור הביתה בשלום ?
זה משהו שלא מובן מאליו האם אתה עוד אחד שיפגע בה , או שאתה זה שיעניק לה את הבטחון שהיא מחפשת?
לחלק מהמצולמים לשדר "דמות אמינה" בא בקלות ברמה טבעית, אבל לחלק זה עקב אכילס כמעט בכל מכלול התמונות שהם העלו.
תמונה שתשדר חוסר אמינות נתפסת כגורם "הורס פרופיל", ושים לב, שמספיק תמונה אחת כדי לפסול את כל הפרופיל שלך.
כרגע אני לא אתייחס לסוגי תווי פנים שעלולים לשדר חוסר אמינות אבל יש משהו שכולנו חוטאים בו , משהו שחוזר על עצמו כמעט אצל כולם.
לקוחות מראים לי את הפרופיל שלהם, ואני שם לב שהם עשו את התמונות אצל צלם מקצועי התמונות נראות כאילו הם מיועדים לאודישן של כוכב נולד או לפרסומת ב Castro . לי יש חוק אחד ברור, אם אתה לא דוגמן , אל תאמץ תנוחות של דוגמן , ואל תנסה להיות אחד.
למה תמונות מבויימות אצל צלמים מקצועים פוגעים ברמת האמינות שלך?
על מנת לענות על השאלה הזו, אני רוצה לזרוק אותך לתחילת המדריך הזה, ובו נתתי דוגמא על בחור בן 18 שנוהג במרצדס 2019 .
נניח והבחור הזה מנסה להתקבל בתור אפסנאי לעבודה בסופר, משהו פה לא מסתדר, נכון ? מה ? למה ? מי אתה ? ולמה אתה צריך את העבודה הזו ?
אותו בחור יקבל הרבה יותר שאלות תחקיר, מאשר סטודנט שבא להתקבל לאותה עבודה. אז מה קרה פה? מאוד פשוט, לנו כאנשים קשה לקבל דברים ששוברים את חוקי המציאות שלנו. הצטלמת בסטודיו?
רואים שהצטלמת אצל איש מקצוע? מיד עולות שאלות!
למה שתעשה את זה? האם אתה מנסה להוכיח משהו? או אולי אתה מנסה להסתיר משהו? כל מכלול השאלות הזה רץ אצלה בראש , בשבריר שניה ,ואיפה שיש יותר מדי שאלות, סביר להניח יש פגם באמינות, סביר להניח שלא הצלחת לשדר משהו אמיתי דרך הפרופיל שלך.
התמונה הזו עדינה יחסית לתמונות סטודיו שנחשפתי בעבר , אבל עדיין, מאוד קשה להתחבר לדמות שמאחורי התמונה הזו:

למרות שאני מכיר את הבחור, והוא אחד החבר'ה היותר אותנטיים ואמיתיים שיצא לי להכיר. פשוט אחלה גבר!
מצד אחד איכות התמונה גבוהה , אז מה המורכבות בתמונה?
כמו שדיברנו לפני כן , רזולוציית תמונה גבוהה, רקע נקי ומבט יוצרים עבורנו תחושה שיש מישהו מקצועי באחורי צילום התמונה.
יש הסתברות שהאמינות כלפי הבחור בתמונה נפגעת, ואם תהיה עוד תמונה מהקונספט הזה, אז הפרופיל נחרץ לכישלון.
זכור, אמינות = אותנטיות של המצולם
אז מה אפשר לעשות? אז קודם כל, לא להצטלם על רקעים נקיים מרעשים , ותמיד לשאול את הצלם מה המטרה של התמונה .
אם לצלם אין מענה, והוא אומר לך שזה נראה לו שהרקע מדהים. תתחיל לחשוש!

אני לא אפרט כרגע איך מכניסים את אלמנט האותנטיות בזמן הצילום, אבל הנה דוגמה לתמונות של אותו בחור שהקפיצו במאות אחוזים את ההצלחה שלו.
ישנה עוד דרך לשדר אמינות , תמונת אינטראקציה עם כלב , הקומפוזיציה הזו יחסית מורכבת, לפעמים לוקח שעה שלמה לצלם את השוט המושלם הזה.
לצלם אינטראקציה עם כלב היא פשוט אומנות , וכאחד שחולה על כלבים ועל חיות בכללי, אני רוצה שתשים לב לשלושת התמונות האלה.
שים לב איך הכלבים האלה מתייחסים לבן אדם שאיתם בתמונה.
ושים לב כיצד האדם בתמונה מתייחס לכלב.

כשאתה יוצר תמונה (אני בכוונה אומר יוצר) כי זו יצירה לכל דבר, תמיד תשאל את עצמך את השאלה הבאה .
האם אתה מקנה תחושת ביטחון לכלב שאיתך?
האם הבחורה שרואה את התמונה הזו תרגיש את אותו הביטחון שאתה מעניק לסובבים אותך.
אני רוצה שתבין , וזה משהו שלא קשור רק בתחום ההכרויות און ליין .
כשבחורה נחשפת לפרופיל שלך היא תריץ בצורה אוטומטית את התסריט הבא :
א . האם הבן אדם בתמונה נורמלי – במילים אחרות, האם הוא לא חורג מה "נורמה סביבתית". זה יהיה הדחף הבסיסי שלה להישרדות. דחף להישרדות יגבר על הדחף המיני שלה. לכן אם החלטת להתבלט , אבל לא עשית את זה בצורה נכונה אתה בבעיה.
ב . האם הבן אדם בתמונה עונה על הסטנדרטים החיצוניים שלי – כאן כבר מופעל הדחף המיני (משיכה) הדחף הזה יתקיים רק לאחר שדחף ההישרדותי עבר . (לפעמים הדחף לסיכון מעורר גם טריגרים מיניים – אבל זה עובד רק עם סוג מסויים של גברים).
הנה דוגמא מעולה לצילום שלמרות שהחיצוניות של הבחור מרשימה , התמונה לא תזכה להרבה התלהבות מצד הבחורות בהכרויות און ליין , בגלל שאלמנט ה"אינטליגנציה" מתערער כאן. מצד אחד, התמונה נותנת גוון מאוד מעניין
למצולם, רזולוציה גבוהה , צבעים חדים, קומפוזיציה מעניינת , וסביר להניח שבפייסבוק או באינסטגרם, היא הייתה מקבלת המון פידבקים חיוביים.

טיפ מטעה מספר 3 : אתה חייב להקרין יותר שמחת חיים , ותמונות שמראות שאתה חברותי
במילה אחת, אולי בין העצות המסוכנות ביותר אחד המיתוסים הנפוצים בעולם ההכרויות און ליין, שאתה חייב לשדר חיי חברה בריאים.
אתה חייב להראות שיש אנשים סביבך, ושאתה בן אדם פעיל חברתית. הטעות הזו נובעת מהדחף שלנו להשוות בין עולם ההיכרויות און ליין לעולם האמיתי בו אנחנו חיים ואני אגלה לך סוד, אלה שני יקומים מגבילים, אין קשר ביניהם , החוקים שמזיזים את מנועי ההצלחה שונים לגמרי. במילים אחרות – חם עלול להיות קר, וגבוהה עלול להתפרש כנמוך .
בעולם מוחשי , סטטוס חברתי הוא אלמנט שיכול בהחלט לתרום לך בהצלחה עם נשים , ובחיים כפרט.
בחורה יושבת על הבר, אתה ניגש , אומר שלום לברמן , מריץ טיפה צחוקים עם החברה מסביב, ובום העלית את אחוזי ההצלחה שלך עם אותה בחורה תוך מספר דקות.
אבל, בעולם ההכרויות און ליין, הדמיית חיי חברה בריאים לא משפיעה על דרך קבלת ההחלטות של הבחורה, חוץ מזה, הזמן בהכרויות און ליין שונה לגמרי, הכל הרבה יותר מהיר, קבלת החלטות מתבצעות תוך שניות בודדות.
בעולם הכרויות און ליין , הזמן תמיד פועל נגדך.
את זה אני אומר מניסיון אישי , כי דווקא הפרופילים שבהם הגבר מוצג כסולו היו הרבה יותר מצליחים.
דמיין שניה, אתה נכנס לפרופיל של הבחורה בטינדר, והנה, היא לא הצטלמה עם חברות, האם אתה חושב לעצמך: "המממ … אני לא אעשה לה מאצ' כי היא לא הצטלמה עם חברות, וזה בטח אומר שהיא סוציופטית עם יכולות תקשורתיות נמוכות".
להפך , דווקא התמונות שהיא בסולו נותנות לנו את הדחף להכיר אותה יותר.
הסיבה היחידה שאתה יכול להרשות לעצמך לשים תמונה עם חברים היא למטרה אחת בלבד ליצור אשליית דומיננטיות חברתית. (בפרקים הבאים אמשיך להתייחס לנושא המרתק הזה).
דומיננטיות חברתית יכולה להתפרש בצורה מאוד חיובית ע"י הבחורה, אבל עדיין היא מסתכלת עליך לא כאל בן אדם חברותי , אלא כאל כגבר המוביל דעה ודומיננטי.
איזה סוגי דומיננטיות קיימים :
א . דומיננטיות חיצונית – אתה נראה יותר טוב מהחבר שלך או מהחברים שלך בתמונה. זה יכול לבוא לידי ביטוי בגובה, מבנה גוף או אטרקטיביות של תווי פנים. בתמונההבאה אני עומד עם חבר ילדות , אחד הגברים היותר אטרקטיבים שיצא לי להכיר.

דומיננטיות פיזית לא חייבת לבוא רק באטרקטיביות, היא יכולה לבוא בפרמטרים נוספים. ספציפית בתמונה הזו הדומיננטיות שלי באה לידי ביטוי בגובה.
הדבר הכי מסוכן שאתה יכול לעשות הוא לשים תמונה ששמה אותך בנקודת נחיתות. ראיתי את זה כל כך הרבה פעמים, שחבר'ה שמים תמונות שלהם ליד גברים חתיכים וגבוהים, וזה פשוט כמו לירות לעצמך ברגל או בפרופיל.
כמה חוקי אל תעשה אם אתה מצטלם עם חבר לתמונה המיועדת להכרויות און ליין:
א . אל תצטלם ליד חבר שגבוהה ממך.
ב . אל תצטלם ליד חבר בעל מבנה גופני מרשים יותר משלך.
ג . אל תצטלם בשפת גוף סגורה , ליד בחור ששפת הגוף שלו פתוחה .
ד . נסה פחות לשים תמונות , שבהן אתה נדחף לצילום עם סלבריטי (אלא אם כן , מישהו תיעד דינמיקה ביניכם).
ה . אם אתה מצטלם עם מספר אנשים, אל תעמוד בצד, שים את עצמך במרכז העניינים .
איזה סוגי דומיננטיות קיימים :
ב . דומיננטיות קהילתית –בתמונות מהסוג הנ"ל, התמונה צריכה לשדר סוג של עליונות מוחלטת על הסביבה שלך. בדרך כלל אנחנו בונים לסוג כזה של קומפוזיציות ע"י בניית אפקט ההובלה סמוי, כאשר אנחנו שמים את הדמות הראשית בפרונט, מה שיוצר אשליית הובלת ההמון אחריך.

ג .דומיננטיות תקשורתית – דומיננטיות תקשורתית היא אולי הקומפוזיציה הכי מורכבת. אנחנו בחברת ProDatingPhoto פחות נוטים להטמיע אותה במקבץ התמונות שאנחנו עושים עבור הלקוח.
הקומפוזיציה לרוב שמה את הגיבור כדמות מובילה על ההמון ברמת התקשורת.
לדוגמא : הרצאה מול קהל, נגינה או שירה מול קהל או מתן שירות מסויים (כמו בר-מן).

ד . דומיננטיות הבעתית – תיזכר שניה ברגע הזה כשאתה נכנס לישיבה, כיתה , או סתם מתיישב עם חבר ה חדשים במסיבת בית . תמיד יהיה שם את הבחור הזה שיוצר רושם שהוא במרכז העניינים, כאילו הוא מבין משהו שאתה לא.
הוא לא חייב להיות הבחור הכי פעיל בחבורה , ובטח לא הכי פטפטן, יש משהו רגוע בהבעת פנים שלו, זו דומיננטיות הבעתית, הבעת פנים שלו אומרת הכל. על מנת ליצור דומיננטיות הבעתית.

כמו במקרים הקודמים, הצלם חייב לצלם אינטראקציה כאשר המצולם בדרך כלל מקשיב או צוחק, והבחור השני מצולם מהעורף. בקומפוזיציה הזו יש ניואנסים קטנים, כי מספיק לעשות טעות קטנה ואתה הופך מבחור שמבין עניין, להורס מסיבות שלא מתחבר לכל האווירה מסביב.